Balladona i Lluna plena

Balladona i Lluna plena

Avui us compartim una recepta molt especial, perquè no és només una recepta, és poder femení en acció, són cures, és un regal, és l’energia de la lluna plena, col·lectiva i comunitària.
També us compartim herbes, espècies i les seves propietats, per fer-les servir amb màgia i intenció. Així com ho vam fer nosaltres el divendres passat amb una colla meravellosa de dones poderoses del Balladona, en una tarda molt especial amb la lluna quasi plena. Va ser virtual, però, i encara que ens hagués agradat molt poder-nos tocar i olorar, va ser molt bonic i ens va recordar la importància del contacte i de continuar fent coses, sigui com sigui.
Estem molt contentes de poder col·laborar amb Balladona, un espai molt necessari on les dones poden compartir, alliberar tensions i gaudir del temps propi, tantes vegades limitat per les tasques i rols imposats, un espai d’oci, de diversió i de cura on el cos i el moviment són els protagonistes. Cada sessió té un fil temàtic, així que ens sentim molt afortunades d’haver pogut participar d’aquest on la temàtica va ser fer un Akelarre, ens sentim molt alineades amb aquesta energia i camí, així que ens vam sentir com a casa. Gràcies a totes!

Sense més, aquí us deixem les receptes i idees, vosaltres podeu fer la màgia:

PANELLETS sense forn
De moniato i garrofa
Ingredients (per a 25 boletes més o menys)
300 gr. moniato (pesat en cru).
40 gr. de farina de garrofa.
30 gr. De farina d’ametlla o ametlles mòltes.
Topping addicionals: sèsam, cacau, coco rallado, pipes, ametlles o altre fruit sec en trossets

Elaboració
Coem els moniatos al vapor fins que estiguin tendres.
Quan estiguin freds els pelem i els xafem amb una forquilla.
Barregem amb les mans o una forquilla els moniatos xafats amb les farines (reservant 10gr de la de garrofa per a arrebossar).
Pastem i anem fent boletes i les arrebossem amb la resta de farina de garrofa o amb uns altres toppings que ens vinguin de gust com: sèsam, coco ratllat, pipes, ametlles en trossets, etc.

INFUSIÓ CHAI
Ingredients
Tria algunes d’aquestes espècies:
Te verd o negre
Canyella
Nou moscada
Anís estrellat
Llavors de fonoll
Clau
Cardamom
Gingebre (raiz o en pols)
Cúrcuma (raiz o en pols)
Peladura de taronja, llimona o poma
Pebre negre
Llavors de coriandre

Elaboració
Posa els ingredients de la teva elecció (a excepció del te, si usaràs) en una tetera que vagi al foc o en un cassó.
Porta l’aigua a ebullició durant 5 o 10 minuts.
Quan estigui al teu gust apaga el foc i pots afegir el te (si usaràs) i deixar-lo infusionar el temps habitual.

Notes:
Es pot servir només encara que amb una miqueta de llet està estupend.
Les mateixes espècies es poden reutilitzar diverses vegades, o anar afegint aigua en el recipient que va al foc.

 

Propietats medicinals i màgiques de les espècies i les herbes:

DEL CHAI
Anis estrellat: Serveix per a augmentar la consciència psíquica. Presenta una activitat antiinflamatòria, antimicrobiana, antibacteriana i és digestiu.
Canyella: Aquesta espècia ens dóna energia, és dolça i al mateix temps, calma els desitjos de sucre. També és digestiva i antimicrobiana.
Nou moscada: La seva aroma pot servir per a obrir la psique i a més té acció antiinflamatòria, digestiva, analgèsica, tònica, antibacteriana, astringent, sedant, relaxant i antidiarreica.
Fonoll: La seva aroma augmenta la vitalitat i és purificant. És digestiu, estimula la lactància i serveix per al malestar menstrual i la menopausa.
Clau: Aspirar amb regularitat claus picats enforteix la ment i ajuda a recordar esdeveniments oblidats. La seva potent olor serveix per a enfortir els sistemes defensius. És un antibacterià d’ampli espectre, antiviral i estimulant immunitari. També és digestiu.
Cardamom: Aclareix la ment i estimula l’apetit, també el sexual. Facilita les digestions.
Gingebre: Un gran estimulant, ens activa i ens fa vibrar. És descongestionant, analgèsic i tònic digestiu.
Cúrcuma: Espècia purificadora física i espiritual. Antioxidant i antiinflamatòria. També és desintoxicant i afavoreix la circulació.
Taronja: Fomenta la pau, l’alegria i la purificació. És calmant, sedant i tònic digestiu.
Llimona: La seva aroma ens omple de vitalitat i activa el cos. Neta i purifica. És antibacteriano, antisèptic i antiviral.
Pebre negre: Serveix per a aguditzar les facultats mentals i donar energia al cos. La seva aroma és protectora i reforça el valor. Antiinflamatòria, antioxidant, ajuda a l’absorció de nutrients i redueix la inflamació.
Llavors de coriandre: Accelera els processos curatius del cos i és d’ajuda en el mal de cap. Antibacteriana, fungicida i sedant.

DEL HERBES PELS SAHUMERIS
Farigola: La seva fragància fomenta el valor i estimula la ment. També és un potent antibacterià, antiviral i estimulant immunitari. Digestiu.
Romaní: Aclareix la ment, estimula l’amor. Útil en infeccions en les vies respiratòries i com antibacterià de potència immediata.
Sàlvia: altament relacionada amb el xamanisme, la purificació, la protecció i la curació. S’usa per a dolors menstruals i altres usos antiinflamatoris. També és digestiva.
Artemísia: Es relaciona amb la lluna i el món de les ombres. La seva aroma desperta la consciència profunda. S’usa per a la projecció astral. És inmunoreguladora, calmant i ajuda amb els dolors menstruals.