-
Gairebé com en els vells temps
Ja té nassos que la vida actual ens faci ser nostàlgiques, com si mai haguéssim partit la pana a lo grande, com si abans maneguéssim el cotarro. Les dones de barri sempre hem fet el nostre caminet discret, al fil de les cures i apanyant-nos-les com hem pogut. Però … Segueix llegint
-
Cuina casolana, de mare a fill
Per fi hem pogut estrenar la Cuina de la Biblioteca del Fondo com cal, amb una mare i un fill que ens han compartit la seva manera de fer i cuinar, amb la participació d’un grup de joves molt especial del CRIJ Rellotge XXI, i fins i tot l’aparició … Segueix llegint
-
Aprofitament a la Veneçolana
Un cop més això sembla un acudit, però que pot passar si ens ajuntem a cuinar una familia veneçolana, una grega i una catalana? Doncs a aquest vídeo ho podeu veure, a més de cuinar i riure amb nosaltres. Ens vam ajuntar amb la Rolanda i l’Israel i sabíem que … Segueix llegint
-
Cuinar és un idioma
Al Bibliolab Cuina Oberta de la Biblioteca del Fondo una de les actvitats que ens agrada fer és acostar-nos als llocs on podem topar-nos amb persones (sovint dones) amb les que tenir converses interessants. Trobem que molts d’aquests diàlegs giren entorn l’esfera de les cures, on la cuina ocupa un … Segueix llegint
-
La màgia dels processos: Rotllets de Cambodia
Seguim amb el BiblioLab Cuina Oberta, explicant-vos coses xules que passen quan hibridem i compartim tradicions d’altres cultures mentre aprofitem per a teixir vincles i veure com l’alimentació, la sostenibilitat i les cures ens apropen, amb el menjar com a vehicle.
Ja ho sabíem, però cada vegada més, aquest … Segueix llegint
-
Eeeecs!
Quan vam començar a idear les activitats que faríem al projecte Cuina Oberta BiblioLab vam pensar en gran i ens imaginàvem grups intergeneracionals, hibridació cultural i gent tocant menjar juntes, compartint i fent coses, ocupant l’espai públic, entre altres somnis…
En començar el projecte a finals de 2020 amb les … Segueix llegint
-
Transformació d’aliments i pans de llocs
El passat dissabte ens vam tornar a trobar amb les companyes de Transformació d’Aliments, dins del Cicle Cullera i Agulla de Coopoblet, per a seguir fent aposta per la interacció comunitària i la fermentació cultural.
Podeu veure anteriors trobades aquí i aquí. I podeu veure el flamant … Segueix llegint
-
Affaire limonero
Al calendari d’espigolaments de Cuchara no falta la cita periòdica amb els llimoners dels amics, que van fent fruits durant tot l’any. I quan de cop i volta t’ajuntes amb un bossot de llimones saps que ha arribat l’hora de fer llimones fermentades, una recepta estrella dels fermentats del Nord … Segueix llegint
-
Mujeres en sitios haciendo cosas
El passat dissabte vam sortir al carrer amb les nostres amigues de Balladona, sentint el vent i el sol (i una mica també els núvols), confiant en la vida i recuperant espais de relació entre dones, que bona falta que ens fa a totes.
L’aire lliure sembla el millor plan … Segueix llegint
-
Fer xucrut amb amigues i els beneficis de la fermentació
Dimarts passat vam tenir la segona trobada amb les nostres amigues i mecenes de l’Aixeta, i per primer cop vam fer coses plegades, online, però amb la sensació d’estar a la mateixa habitació, compartint idees, olors i sensacions.
Ens va resultar una experiència molt grata. Vam parlar dels … Segueix llegint
Blog
Cuchara > Blog