El cicle infinit de la vida i la mort

El cicle infinit de la vida i la mort

Foto: Els escampalls de Cuchara

.

Aquest dissabte tanquem cicle, el Polinització Creuada, que tantes bones estones ens ha fet passar. Podeu llegir les nostres aventures fins ara aqui i aquí.

Arriba (per fi) la tardor i amb ella la época del compostatge del final dels fruits d’estiu. L’abundància de la calor dona poc a poc pas (en el marc de la emergència climàtica que ens atenaça el canvi pensavem que no arribaria mai) a un altre paisatge, unes altres verdures i uns altres tempos al camp. Ara la terra ralentitza el seu ritme, per a començar-se a prepar pel letarg de l’hivern i seguir així amb el cicle imparable de la vida…

Aniran fent la seva aparició les verdures de tardor i junt amb es darreres restes dels que ens porta l’estiu ens hem proposar fer una acció d’aprofitament i celebració, per a celebrar les estones viscudes juntes, els aprenentatges fets i les possibilitats que tenim quan ens ajuntem amb menjar i preguntes, amb inquietuds i esperança, amb pots i sal! Veieu per on anem?

Foto: En Luca fent el que fa, a la Piotxa

.

Volien fer d’aquesta cloenda una activitat molt especial i per això ens hem engrescat a fer-la a la parada que La Piotxa munten cada dissabte al seu hort, a Cubelles. Amb el Luca vam estar xerrant largo y tendido durant el darrer episodi del nostre podcast Comida Pocha i ens va explicar moltíssimes coses valuosísimes, com els seus cálculs de despesa de carburant en l’entrega de comandes o com s’adapten els pagesos als nous patrons climàtics. Tot un exemple de resiliència i compromís.

També ens va semblar xulo fer alguna acció aprofitamentista i fermentista i van decantar-nos per un xucrut amb tot el que trobem al nostre pas que sigui comestible. Que tremoli la verdolaga, l’ortiga i la ravenissa que venen les Cuchara amb molta empenta! Darrers carbassons, previnguts! Pastanagues toves, en sus puestos! Ara, amb aquesta calor, a veure si tenim cols! Bé, en tot cas farem com el Luca… adaptació!

El que si está previst és un refrigeri per a brindar i compartir un moment de germanor i patxoca: tindrem begudes de La Genuïna, un xucrut fet per les membres de La Vinagreta, pa de Fer.ment i clar, les verdures de la Piotxa que també podreu adquirir a la seva parada.

I amb aquesta darrera activitat ens acomiadarem, com a Mary Poppins, per ara del Garraf, però seguirem a prop, amatents a les oportunitats de compartir, parlar d’agroecologia, tacar-nos les mans i aprendre estratègies les unes de les altres.

Si ens voleu acompanyar, estarem el proper dissabte de 10.30 a 12.30 a la parada de La Piotxa a Cubelles

Inscriviu-vos-hi al nostre mail [email protected]