Encetem nou projecte!

Encetem nou projecte!

Ai, quantes ganes teniem de fer aquest post! Amb pandèmia pel mig i amb tots els impediments que totes estem tenint per fer coses, neix aquest nou projecte fruit de l’amor i la determinació, segures com estem que cal seguir fent i desfent, amb gent, com es pugui, ara més que mai.

Us presentem, doncs, el BiblioLab CUINA OBERTA, concebut, gestat i parit amb les neurones i la mirada de sObres Mestres, que co-lidera el cicle amb nosaltres i amb la complicitat i bona feina de la Biblioteca del Fondo de Santa Coloma de Gramenet, que han estat al nostre costat durant tot aquest viatge màgic (nótese la ironía) de bastir un projecte al 2020-21.

Ja que hi som, esmentarem també que CUINA OBERTA compta amb el recolzament de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. I fins aquí els crèdits. Ara passem al que ens interessa, a la substància.

Què farem a CUINA OBERTA?

El projecte s’enfoca a la creació d’espais participatius d’aprenentatges comunitaris amb l’alimentació com a eina de salut i sostenibilitat en la línia que s’ha treballat des de la Biblioteca des de fa 5 anys amb Cuines del Món, buscant crear relacions, coneixements mutus i intercanvi de sabers a través de la gastronomia, que ens ajuda a conèixer millor els nostres veïns, la seva cultura i a saber més del seu entorn, de les seves creences, i fins i tot de la geografia i el clima de la seva terra d’origen, així com dels seus hàbits d’alimentació adaptats al nou context on viuen.

En la present edició apostem per tractar, a partir de metodologies participatives, la diversitat cultural, el consum, la salut, el gènere i també el medi ambient afavorint que el projecte sigui participatiu i inclusiu per a les ciutadanes de Santa Coloma i permeti, a través de la cuina i els aliments, establir vincles i generar espais de convivència i participació veïnal.

Ens agradaria comptar amb entitats i veïnes de la ciutat per a configurar les activitats de CUINA OBERTA. Volem que aquest sigui un espai participatiu i que el disseny de les propostes sigui col.laboratiu.

Donat el moment particular i difícil que estem vivint en l’actualitat, ens sembla encara més rellevant oferir propostes de participació, experimentació i apoderament ciutadà, on les persones se sentin legitimades a crear i compartir, ja sigui a una cuina, a l’espai públic o a través d’activitats online. Ara més que mai trobem necessaris espais de trobada i de possibilitats.

I per on començarem?

Encetem el cicle fent una crida oberta a les entitats i ciutadania de Santa Coloma de Gramenet a participar als Generadors d’idees de Cuina Oberta: Proposem 2 trobades participatives (en format online) al Desembre, a les que treballarem amb les idees i propostes que sorgeixin de les participants per a iniciar el moviment del cicle que s’encetarà al 2021.

Us oferim dues dates (es pot assistir a una sessió o a ambdues):

– Dijous 3 de Desembre, a les 11h. (trobada online amb inscripció prèvia i places limitades)

Coneguem-nos i xerrem de quines activitats ens agradaria fer al barri relacionades amb l’alimentació mentre preparem una beguda calenta perfecta per a les festes.

– Dijous 10 de Desembre a les 17h. (trobada online amb inscripció prèvia i places limitades)

Treballarem sobre les idees sorgides a l’anterior taller i les aprofundirem mentre fem regals nadalencs residu zero i d’aprofitament.

Si us interessa participar-hi inscriviu-vos a [email protected] i posem-nos mans a la massa plegades!