Amb l’excusa d’un taller en línia que fem aquest dissabte 24 d’octubre de 2020, avui us compartim tres receptes d’aprofitament, ideals per donar a les verdures un paper central als nostres àpats a la vegada que reduïm el consum de productes d’origen animal.
Ajuntar-nos, encara que sigui virtualment, per fer coses ens ajuda a generar discurs sobre què està passant al barri i com podem abordar juntes els nous reptes socials i ecològics en què ens trobem. Aquest taller es podrà seguir pel canal de Youtube de l’Aula Ambiental de Sagrada Familia i es transmetrà des de el Casal de Barri Espai 210.
Gràcies a totes per fer-ho possible i esperem que us agradin les receptes, si les feu o teniu qualsevol dubte, aquí estem!
Som-hi!
Hummus de coliflor rostida
Ingredients:
1/2 coliflor (uns 400 gr)
2 c/s + 2 c/s d’oli d’oliva
4 c/s de tahini
1 mica d’aigua
2 dents d’all
El suc d’una llimona
Sal
Comí
Pebre vermell
Rostir la coliflor al forn durant 30-40 min. tallada a florets i untada amb la meitat de l’oli. Inclourem el tronc i les fulles externes.
Els darrers 10 min. posarem també els alls pelats. Quan tot plegat estigui una miqueta torrat ho retirarem del forn i ho triturarem afegint la resta dels ingrendients.
Si queda massa espès se li pot afegir una mica d’aigua. Es pot servir amb pipes torrades, cilantre picat i crudités per sucar.
Truita de “despojos” sense ous
Ingredients:
300 gr. de verdures que tinguis per casa.
6 c/s plenes de farina de cigró
250 ml. d’aigua
Una culleradeta de vinagre suau
Oli d’oliva
Especies al gust
Sal
Procediment:
Barrejar la farina amb les especies, la sal, l’aigua i el vinagre i deixar la barreja reposar. Ha de quedar una textura com d’ou batut.
Potxar les verdures. Un cop les tinguem ben tendres les afegim a la barreja anterior i cuallem la truita a una paella ben calenta i foc no molt alt per no socarrimar-la. La pasta triga una mica mes a quallar que la d’una truita d’ou. Tingueu paciència abans de tombar-la!
És ideal per aprofitar restes de verdures cuinades o crues que ens quedin per la nevera. Les parts verdes, les fulles i els troncs que sovint es llencen poden quedar molt bé en aquest tipus de preparació.
Cookies de cigrons i xocolata
Ingredients:
260 grams de cigrons cuits
6-8 dàtils sense pinyol (si están molt secs els pots posar en remull abans)
80-100 grams de coco ratllat (podria ser també farina d’arros o la que tinguis a mà)
2 cullerades soperes d’oli d’oliva o de coco
Trossets de xocolata al gust (poden ser fruits secs o panses)
Procediment:
Tritura amb un procesador o turmix els cigrons amb els dàtils i l’oli, fins que estigui ben integrat
Afegeix poc a poc el coco rallat o la farina fins que tinguis una textura amb la que puguis fer boletes
Afegeix la xocolata o el que vulguis (pipes, panses…) i barreja-ho tot bé
Fes boletes i posa-les aun paper de forn i aixafa-les perquè tinguin forma de galeta.
Posa-les al forn per uns 10 a 15 minuts, a 180C
Deixa-les refredar bé abans de menjarles, si pots!