Arribem ja al final de les activitats de radio comunitaria i co-creacio que hem estat portant a terme el darrer any amb la col.laboració d’alumnes del CNL L’Heura de Santa Coloma de Gramenet, d’aquestes trobades ha sortit la inspiració i possibilitat de gravar la sèrie de podcasts (Des)connexions, on parlem (i sobretot cuinem) fent referència a origens, hibridacions i possibilitats alimentàries entre persones de diversos llocs que ens trobem aquí i ara per a reflexionar sobre com l’aliment ens defineix, ens articula i ens vincula.
En el Quart i últim capítol de la sèrie (Des)connexions, parlem del sucre. El sucre i els aliments dolços són enormement controvertits en el pla polític i moral: associats al colonialisme i a la industrialització, als discursos medicalitzats sobre alimentació i sobre risc social, al control del comportament i del plaer i a la normativització dels cossos, entre d’altres. Amb tot aquest bagatge, ens endinsem a parlar del sucre amb persones de diferents orígens per descobrir com són les diferents percepcions, idees, pràctiques i usos del sucre i els dolços a diferents països. I, com sempre, la música i el plaer ens condueixen pel camí de la dolçor. Acompanyeu-nos! Link a la bio.
El trobareu a Germen Radio, un tentacle més d’aquest pop gegant que és Cuchara, a la XRCB. (també a IVoox)
Projecte subvencionat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya