Un taller de Transformació d’Aliments molt molón i estrenem canal de Youtube

Un taller de Transformació d’Aliments molt molón i estrenem canal de Youtube

Dins del Cicle Cullera i Agulla de Coopoblet, on treballem creant xarxes ecofeministes des de les sobiranies tèxtil i alimentària estem portant a terme una activitat que ens agrada molt: un grup de Transformació d’Aliments. Val a dir que tè mèrit per part de tothom que hi forma part, ja que per ara s’hi fan activitats sense tocar aliments, sense tocar persones, sense menjar i amb els compromisos de d’aforament i desinfecció vigents actualment.

Són tallers molt a contracorrent on no es produeix gairebé res material (la qual cosa és bastant antisistema, que voleu que us diguem) tot i que si que es parla, es fa relat alimentari combinat amb cures i suport mutu i es fan volar coloms i aterrar pràctiques de resiliència des de les cuines. L’activitat funciona, tot i les dificultats actuals per fer coses amb gent a llocs. I funciona perquè ens cal estar juntes, parlar, mirar-nos als ulls i dur a terme accions que tinguin sentit i que suposin una resposta a la paràl.lisi d’aquest moment terrible.

Si hi voleu participar, podeu escriure’ns al nostre mail, hi ha llista d’espera però també relleu de participants perquè avui en dia tot canvia ràpidament.

Distància reglamentària / Foto: Arantza Begueria

I com que quan ens veiem #todobien però no podem cuinar  vam pensar que seria xulo fer alguna activitat complementaria que fos online, des d’una cuina, i que la gent del taller i les que vulgueu us poguessiu connectar i preparar plats. Ahir a la sessió presencial de Transformació vam xerrar de quins plats ens agradaria fer i, entre les idees que van sorgir ens vam quedar amb la “carne mechada” que hem sentit que es pot fer amb pell de plàtan. Com un quedeu?

Ens hem apuntat al repte, aquesta setmana farem proves i dilluns vinent, 2 de Novembre, de 16 a 17.30h. farem una activitat de cuina d’aprofitament online des de l’estupenda cuina del Centre Cívic la Sedeta on complementarem la pell de platan mechada amb arepes salvatges, amb el que queda al fons de la nevera i un postre que és sorpresa perquè, si us som sinceres, encara li estem donant forma.

Què us sembla, us apunteu a cuinar amb nosaltres des de casa? Podeu seguir el taller en directe des del nostre Youtube (que acabem d’estrenar, per cert) o per Facebook. Val a dir que si no hi podeu participar al moment el taller quedarà grabat i a la vostra disposició per mirar-lo quan us convingui.

Estigueu atentes a les xarxes, que a finals de setmana us compartirem els ingredients que us caldran.

Foto: Arantza Begueria