Avui hem fet un taller virtual d’Alternatives vegetals i d’aprofitament dins la programació Ebibliofels de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Catelldefels, i no ha estat gens fàcil, bàsicament perque hem estat soles a la cuina, a vegades semblava que es penjaba i no vam tenir cap interacció humana ni no humana en cap medi… aquesta manera de fer coses no ens agrada gens, no us enganyarem, pero us podem dir que hem fet el que sempre fem, la nostra feina, tocar menjar, cuinar i transmetre la nostra manera de fer, donant guias, receptes sense receptes i #cucharahacks tota l’estona.
Si voleu veure el vídeo está penjat al compte Instagram de la Biblioteca @bibcastelledefels i aquí baix us deixem les receptes que hem cuinat, tant de bó poguem fer coses juntes en cos i anima molt aviat.
LLET VEGETAL DE COCO
Ingredients (per a 1L de llet)
½ de L (en volum) de coco ratllat
Polsim de sal
1 litre d’aigua filtrada
Procediment
- Aboca l’aigua i el coco ratllat a un recipient per a triturar amb un turmix o processador
- Tritura un minut o fins que s’hagi integrat tot bé
- Cola el resultat a través d’una bossa per a colar llet vegetal, o una tela o colador molt fi
- Aboca el líquid obtingut a una ampolla i conserva a la nevera, es conserva bé durant uns 3-4 dies.
- La polpa resultant no la llencis! Es pot aprofitar per fer galetes, tortites o un pastis. A continuació en veuràs un exemple 😉
PANCAKES AMB FULLES VERDES
Ingredients
2 “ous de lli”: 2 cullerades soperes de llavors de lli moltes + 6 cullerades soperes d’aigua
2 cullerades soperes d’oli d’oliva
2 grapats de fulles verdes
2 cullerades soperes de polpa de fer llet vegetal de coco
Procediment
- En un bol barrejar el lli mòlt amb l’aigua i deixar reposar mentre fem la resta de la recepta
- Rentar les fulles verdes
- Afegir l’oli i la polpa de coco a la barreja de lli i aigua
- Afegir també les fulles verdes i triturar amb un turmix (també es podrien tallar molt petites les fulles i no triturar)
- Remenem fins que la barreja tingui una textura tipus fang (podem afegir líquid o més polpa o fins i tot farina per a aconseguir aquesta textura)
- Fem pancakes a una paella calenta amb una mica d’oli, no han de ser molt finetes ja que es poden trencar
- Cuallar de cada banda fins que se li pugui dona la volta.
- Es poden menjar com a guarnició o amb el que ens vingui de gust a sobre, dolç o salat.
LATTE DE CARABASSA
Ingredients
2 o 3 cullerades soperes de carbassa cuita (podría ser moniato també)
200 ml de llet vegetal (la quantitat es pot ajustar en funció de la textura que vulguem)
Espècies al gust: canyella, cardamom, nou moscada, pebre, sal…
Un got de xupito de café expresso (opcional)
Admet cacau o garrofa 😉
Procediment
- Tritureu la carbassa amb la llet vegetal al gust i aigua si cal fins a aconseguir una textura com de crema tirant a líquida.
- Afegiu-hi espècies al gust i escalfeu sense que arribi a bullir.
- Serviu amb café acabat de fer, amb un bon te negre, cacau o garrofa
Feu alguna cosa dema al matí? Us convidem a esmorzar 😉
Demà al matí, a les 10.30h. us proposem un taller online a IGTV des del perfil de la @bibcastelldefels on parlarem d’aprofitament alimentari, de cuina en temps de pandèmia, de sostenibilitat i reducció de consum de productes d’origen animal, de feminisme, del que se’ns acudeixi perquè com que serà en directe hi podreu participar i dir la vostra.
I mentre xerrem, farem l’esmorzar i ens el cruspirem! Planazo!
Prepararem llet vegetal, pancakes d’aprofitament amb “coses verdes” que tingueu per casa i una beguda calenta ge-ni-al. Si hi voleu participar només heu de tenir a punt els ingredients, que són aquests:
- Llet vegetal: coco ratllat (o algun fruit sec)
- Pancakes: lli o chia, fulles verdes o restes de verdures que tingueu per la nevera + la polpa de la llet que haurem fet.
- Latte: la beguda que haurem fet, especies del vostre gust, boniato o carbassa o remolatxa cuits. Café o té opcional per afegir-hi.