Seguim amb les veïnes

Seguim amb les veïnes

Aquest mes encara tenim per davant 3 sessions de la Cuina de les Veïnes (aquí podeu veure com va anar l’anterior).

Si sou del Fondo o de Santa Coloma de Gramenet o si simplement us interessa cuinar amb persones del barri, plats fets entre totes amb ingredients recuperats, aquesta activitat és per a vosaltres!

Les properes cites són:

Aquest Divendres 11 de Juny de 10h. a 12h.

Divendres 18 de Juny de 18h. a 20h.

Dimarts 22 de Juny de 18h. a 20h.

Inscripcions escrivint al mail: [email protected] o trucant a la Biblioteca al 934684612

En la darrera edició el desafiament va prendre forma de coliflor, préssecs i pebrot, més alguns fixes del rebost de la Cuina. Què fer amb un aliment que no coneixem? Com el podem cuinar quan no tenim els ingredients amb què estem acostumades a acompanyar-lo? Què passa quan cuino amb gent nova, amb altres bagatges culturals, altres edats i, sovint, altres llengües? Tots aquests dubtes ens van ocupar en els primers moments de la sessió, però (com sempre) de seguida ens vam començar a animar, a xerrar entre nosaltres i les idees van donar pas a tot un regitzell de preparacions en curs.

Els prèssecs van ser el gran actractiu, i és que ara comença la temporada i a qui no li venen de gust! Amb ells es va fer batut, empanades amb gingebre i cuinades al forn i una mostassa amb llavors de mostassa, fenugrec, cilantre, nigella, pebre, vinagre, sal i sucre.

Amb la coliflor, tan agraïda quan se li dona una mica d’atenció es va fer un taboulé amb pebrot, panses, ravenets i julivert. També es va fer coliflor arrebossada!

A banda va sortir la idea de fer coquetes amb els pebrots, civada, ou i blat de moro torrat. Van ser tot un descobriment! Els pebrots es van emplear també per a sucar un hummus fet al moment i per a condimentar un arrós amb all.

Com veieu, tot un desplegament i, com un imaginareu un bullici i molt de goig d’aprendre juntes i seguir amb aquesta aventura de barri.