Accions per a la sostenibilitat alimentària al Campus de l’Alimentació de Torribera i Santa Coloma de Gramenet

Accions per a la sostenibilitat alimentària al Campus de l’Alimentació de Torribera i Santa Coloma de Gramenet

Hem participat en el disseny i creació d’accions concretes dins del projecte com ara, una exposició viva de fermentats, espigolaments urbans i cuina comunitária i una ruta de reconeixement i cuina amb plantes silvestres:

#exposicióviva
Fermentem més que verdures al campus de l’alimentació, compartim bacteris i sabers amb les estudiants, gent del barri i amigues. Amb l’excusa del taller de ferments parlem de com es teixeixen les interaccions entre éssers al planetes i establim al·legories amb transformacions a nivell més ampli. Posem el resultat a pots i els exposem durant dues setmanes, visibilitzant els canvis que s’hi generen, a ulls de totes les persones que passen per l’edifici de la Universitat. La exposició viva va acompanyada de materials explicatius que permeten navegar-hi a les persones que no hagin assistit al taller inaugural. A la cloenda compartim les experiències que hem destil.lat, les transformacions que s’han generat (no només als pots!) i ens mengem les obres exposades.

#cuinaderesistencia
Aprofitant el format de la Xarxa d’Aprofitament i Cuina del Poblet, i amb la complicitat de les veïnes de Santa Coloma de Gramenet, fem ruta pels comerços i botigues del barri de Singuerlin, recuperem els aliments que ja no es poden vendre i l’endemà els cuinem entre totes, estudiants i veïnes, a la cuina del Campus, per tenir com a resultat nous llaços i relacions i un àpat popular, comunitari i d’aprofitament.

#plantesoblidades
Fem ruta col.laborativa pel voltant del campus per descobrir les plantes silvestres i els seus usos culinaris i/o medicinals. Al final cuinarem amb aquestes plantes, dignificant-les i compartint el resultat de la nostra ruta d’exploració.