Recuperem la cuina d’aprofitament al barri!

Recuperem la cuina d’aprofitament al barri!

Amb l’excusa d’un taller en línia que fem aquest dissabte 24 d’octubre de 2020, avui us compartim tres receptes d’aprofitament, ideals per donar a les verdures un paper central als nostres àpats a la vegada que reduïm el consum de productes d’origen animal.

Ajuntar-nos, encara que sigui virtualment, per fer coses ens ajuda a generar discurs sobre què està passant al barri i com podem abordar juntes els nous reptes socials i ecològics en què ens trobem. Aquest taller es podrà seguir pel canal de Youtube de  l’Aula Ambiental de Sagrada Familia i es transmetrà des de el Casal de Barri Espai 210.

Gràcies a totes per fer-ho possible i esperem que us agradin les receptes, si les feu o teniu qualsevol dubte, aquí estem!

Som-hi!

Hummus de coliflor rostida
Ingredients:
1/2 coliflor (uns 400 gr)
2 c/s + 2 c/s d’oli d’oliva
4 c/s de tahini
1 mica d’aigua
2 dents d’all
El suc d’una llimona
Sal
Comí
Pebre vermell

Rostir la coliflor al forn durant 30-40 min. tallada a florets i untada amb la meitat de l’oli. Inclourem el tronc i les fulles externes.
Els darrers 10 min. posarem també els alls pelats. Quan tot plegat estigui una miqueta torrat ho retirarem del forn i ho triturarem afegint la resta dels ingrendients.
Si queda massa espès se li pot afegir una mica d’aigua. Es pot servir amb pipes torrades, cilantre picat i crudités per sucar.

Truita de “despojos” sense ous
Ingredients:
300 gr. de verdures que tinguis per casa.
6 c/s plenes de farina de cigró
250 ml. d’aigua
Una culleradeta de vinagre suau
Oli d’oliva
Especies al gust
Sal

Procediment:
Barrejar la farina amb les especies, la sal, l’aigua i el vinagre i deixar la barreja reposar. Ha de quedar una textura com d’ou batut.
Potxar les verdures. Un cop les tinguem ben tendres les afegim a la barreja anterior i cuallem la truita a una paella ben calenta i foc no molt alt per no socarrimar-la. La pasta triga una mica mes a quallar que la d’una truita d’ou. Tingueu paciència abans de tombar-la!
És ideal per aprofitar restes de verdures cuinades o crues que ens quedin per la nevera. Les parts verdes, les fulles i els troncs que sovint es llencen poden quedar molt bé en aquest tipus de preparació.

Cookies de cigrons i xocolata
Ingredients:
260 grams de cigrons cuits
6-8 dàtils sense pinyol (si están molt secs els pots posar en remull abans)
80-100 grams de coco ratllat (podria ser també farina d’arros o la que tinguis a mà)
2 cullerades soperes d’oli d’oliva o de coco
Trossets de xocolata al gust (poden ser fruits secs o panses)

Procediment:
Tritura amb un procesador o turmix els cigrons amb els dàtils i l’oli, fins que estigui ben integrat
Afegeix poc a poc el coco rallat o la farina fins que tinguis una textura amb la que puguis fer boletes
Afegeix la xocolata o el que vulguis (pipes, panses…) i barreja-ho tot bé
Fes boletes i posa-les aun paper de forn i aixafa-les perquè tinguin forma de galeta.
Posa-les al forn per uns 10 a 15 minuts, a 180C
Deixa-les refredar bé abans de menjarles, si pots!