Cuchara

Cuchara és una iniciativa que planteja l’alimentació com a motor d’emancipació social i cultural des de l’òptica tant individual com col·lectiva, tenint en compte que la forma com ens relacionem amb els aliments, incloent la seva elaboració, té una significació política a més de constituir una font d’aprenentatges, de gaudi i de relació social.

Cuchara proposa donar a la cuina un espai central a les vides, espai que sovint cedim a la indústria alimentària, per reapropiar-nos des d’aquesta estança de les decisions sobre allò que mengem, i més enllà, sobre el model de consum i de societat en que vivim. Utilitzem la fermentació, l’aprofitament alimentari, la recol·lecció de plantes silvestres o el DIY com a palanques transformadores.

Feminisme

Donar espai a pràctiques tradicionalment considerades sense valor i de cures, visibilitzant les tasques feminitzades per tal d’ampliar el ventall de gènere associat a aquestes

Cultura

Mantenir i recuperar processos culinaris propis de la cultura i el patrimoni alimentari local, tot hibridant-los i creant-ne de nous, en un diàleg entre tradició i modernitat.

Comunitat

Proposem (re)conectar entre nosaltres i apuntar cap a allò col.lectiu, tenint en compte les perifèries i questionant els discursos dominants. Entenem fer comunitat com una activitat social que implica éssers humans i també no-humans que col·laboren en processos de cuina.

Decreixement

Posar consciència en les formes socials de consum i replantejar-les per afavorir models de consum més sostenible.

Autogestio

Prendre les regnes dels nostres processos per assolir la sobirania alimentària, igual que prenem consciència dels nostres cossos per afavorir la salut.

Autogestio

Prendre les regnes dels nostres processos per assolir la sobirania alimentària, igual que prenem consciència dels nostres cossos per afavorir la salut.

Qui som

Add your code snippet here.

Add your code snippet here.