Continuem amb la co-creació de Radio comunitaria amb un grup d’alumnes del CNL L’Heura de Santa Coloma de Gramenet, ja us podem compartir el segon i tercer episodi de la sèrie de podcasts de Cuchara: (Des)connexions, on parlem (i sobretot cuinem) fent referència a origens, hibridacions i possibilitats alimentàries entre persones de diversos llocs que ens trobem aquí i ara per a reflexionar sobre com l’aliment ens defineix, ens articula i ens vincula.
En el Segon capítol sortim al carrer amb persones de diferents origens per veure quines són les seves experiències i pràctiques de compra d’aliments. Juntes, pensem en com s’articula el territori amb l’experiència de la migració, la globalització alimentària i la industrialització. Visitem una botiga de productes xinesos on ens sorprenen productes de diferents llocs, tenim algunes confusions lingüistíques, escoltem cançons, parlem de regals, i aprenem sobre les relacions interculturals que es donen entre aliments i persones al barri de Fondo de Santa Coloma de Gramenet.
En el Tercer capítol seguim la ruta de compres: visitem el mercat municipal, cantem, ballem, aprofitem per comprar el sopar, pensem en la sostenibilitat, en aliments que viatgen informalment i… sobretot, comparem alvocats, que tenen molt de potassi! Tot això ens serveix per parlar dels territoris de producció i distribució dels aliments al·lòctons i per pensar en el concepte d’alimentació culturalment adequada amb l’antropòloga Marta Ruiz, de L’Etnogràfica.
Un luxe i un plaer enregistrar aquest podcast a la Biblioteca Gabriel García Márquez junt amb la Laura, la Mari Carmen, la Patricia, La Neyla i La Jenny, la Jordana i la Gemma.
El trobareu a Germen Radio, un tentacle més d’aquest pop gegant que és Cuchara, a la XRCB (també a IVoox)
Projecte subvencionat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya