Cuina casolana, de mare a fill

Cuina casolana, de mare a fill

Per fi hem pogut estrenar la Cuina de la Biblioteca del Fondo com cal, amb una mare i un fill que ens han compartit la seva manera de fer i cuinar, amb la participació d’un grup de joves molt especial del CRIJ Rellotge XXI, i fins i tot l’aparició d’un superheroi!… mireu el vídeo fins al final!

Seguint amb l’essència del projecte BiblioLab Cuina Oberta, hem co-creat i decidit les receptes entre totes des de el principi, intentant trobar un equilibri, la idea era fer un menjar atractiu per adolescents, fàcil de fer, afegint verdures i fruites, el resultat han sigut unes Torrijas de tota la vida amb un pa molt bo donat per l’Obrador de Gramenet, uns burritos o fajitas amb enciam en comptes de tortites, amb versió vegetariana també, xips de poma i aigües saboritzades.

 

 

Si voleu fer a casa aquests plats a baix us deixem les receptes i us animem a gaudir del caos creatiu amb el vídeo de la sessió:

 

I ara si, les receptes, veureu que no hi quantitats, ja que podeu variar segons les verdures que tingueu i la quantitat final que voleu fer:

Barquetes vegetals:
Ingredients:
Enciam
Albergínia
Carabassó
Pebrot verd i vermell
Pastanaga
Carn picada o bolets per la versió vegetariana
Formatge ratllat Al Gust

Elaboració: Es renten i trossegen les verdures (l’enciam només es renta). Es fregeixen amb poc oli perquè es facin en el seu suc i es reserva. Fregim la carn picada o els bolets, i barregem amb la verdura. Emplenem cada fulla d’enciam amb el guisat i possem formatge ratllat per damunt.

 

 

Xips de poma:
Ingredients:
Pomes (preferiblement golden),
Canyella mòlta, curri en pols, farigola seca
Sèsam triturat

Elaboració:
Rentem i tallem les pomes amb una mandolina, graduació a elecció pròpia, i es fiquen en el forn, cal tenir en compte que si les tallem molt fines caldrà deixar-les molt poc temps perquè aconseguim que estiguin cruixent però sense cremar-se. Una vegada fetes, podem espolsar-les amb canyella mòlta o una barreja d’espècies de curri en pols, farigola seca i sèsam triturat.

 

Torrijas:
Ingredients:
Llet
Pa en llesques
Pal de canyella
Canyella mòlta
Ous

Elaboració:
Dues hores abans prepararem llet amb un o dos pals de canyella (depenent de la quantitat de llet).
El pa és preferible que sigui del dia anterior. Es pot fer servir qualsevol mena de pa, al gust.
Es posa el pa en remull amb llet, el secret de la recepta consisteix en el fet que aquest ben xopat
Seguidament es passa per ou batut i les posem en la paella
Quan l’oli estigui bé calent és posen a fregir
Quan estiguin daurades les espolsem amb sucre i canyella mòlta.
Se serveixen calentes.