Gairebé com en els vells temps

Gairebé com en els vells temps

Ja té nassos que la vida actual ens faci ser nostàlgiques, com si mai haguéssim partit la pana a lo grande, com si abans maneguéssim el cotarro. Les dones de barri sempre hem fet el nostre caminet discret, al fil de les cures i apanyant-nos-les com hem pogut. Però si, hi ha moltes coses que feiem abans que ens fan enveja retrospectiva, com per exemple fer alguna incursió nocturna a escampar la boira, passejar-nos pel carrer a cara descoberta, agafar un tren més enllà de Badalona… Per no parlar d’abraçar persones…

Per això quan fem coses que abans eren tan normals gairebé ens cau la llagrimeta i ens emocionem. La passada trobada del grup de Transformació d’Aliments que fem dintre el projecte de Cullera i Agulla al barri de la Sagrada Familia va tenir bastant d’això. Per primera vegada des de que ens va caure a sobre tota aquesta cosa de la pandèmia, ens vam sentir, gairebé com en els vells temps, cuinant al carrer amb una colla de veïnes, improvisant receptes, intercanviant experiències i demostrant(nos) que els aliments que decidim aprofitar i amb els que ens inventem receptes, són molt més que unes verdures que no van al contenidor, són símbols del nostre poder, de la nostra resiliència i la nostra tossuderia per seguir empenyades en trobar-nos, enmirallar-nos, compartir i aprendre juntes.

La situació sanitària no és cosa de broma, pero les veïnes volem seguir ocupant els carrers i interactuant. Ara més que mai és un dret que cal exercitar, que per aquí comencen a retallar i, escolta, potser no els hi dona per aturar-se!

Us deixem algunes fotos del que va passar, les imatges són prou potents en si mateixes.

Va ser una trobada efervescent que ens va deixar amb ganes de més. Per sort aquest dissabte 17 d’11 a 13h. reprenem l’activitat i ens trobarem a l’Aula Ambiental de Sagrada Familia per seguir fent de les nostres amb les que us hi vulgueu sumar. Si voleu participar a l’activitat de Transformació d’Aliments envieu-nos un mail i us hi esperem!

La situació inicial

Mans a la feina!

Això serà vinagre el dia de demà

Verdures macerades, sempre una opció

Aquest és el nivell

Xucrut: colaboració interespècies

El personal (foto de Jennifer Coronado)