Mostassa del Jean Paul 2.1 o 3.0

Mostassa del Jean Paul 2.1 o 3.0

Aquest estiu, quan vam estar a França visitant el nostre amic Boris i el seu projectàs, Mamie Juliette, vam aprendre un munt de coses. Gallines i rucs, cultius, plantes silvestres, productes elaborats al seu obrador, fins i tot fusteria i pedres grans i petites. Vam cuinar molt i van cuinar molt per a nosaltres també, així de generós és l’entorn i el marc que el Boris crea a la seva vida.

Vam tornar carregades d’emocions, verdures, i roba de iaia (Mamie Juliette, t’agafem el relleu!) i aquest entusiasme que ens van encomanar els nostres amics del Nord. Parlem de les experiències que vam viure moltes vegades i tenim la intenció de tornar a l’hivern, a veure com va la vida per allà dalt, i a portar taronges del Mediterrani 🙂

Ahir, tot xerrant amb el grup fermentador que ens ajuntem a l’Aixeta, va sortir una d’aquestes receptes i la possibilitat de recrear-la en format fermentat (of course).

Aquí us deixem, doncs, la recepta de la mostassa del Jean Paul:

 

Salsa de mostassa per menjar amb TOT

Mostassa de pot (o grans de mostassa)

Oli suau (oliva o barrejat amb algun de llavors o fruis secs)

Vinagre suau (ell hi afegia un rajolinet de módena, opcional)

All

Ceba

Mel (nosaltres molt poqueta)

Sal

Procediment: Triturar tot. Guardar en un pot.

 

La barreja ha de quedar com una salseta. Creieu-nos que és deliciosa.

Ara ve la innovació, que consisteix en triturar-ho tot i posar-ho a fermentar (obviant l’oli, que es posa ranci). Es pot deixar unes setmanes o més, queda fortet i no li surten floridures. Al cap d’un temps de fermentació es podria afegir l’oli i triturar per fer una textura més lleugera ja que, com veieu a la foto queda com una pasta espessa. Al fermentar es suavitza i guanya en umami. Ja us explicarem com rutlla el ferment en unes setmanes.