Benvingut estiu des del Fondo

Benvingut estiu des del Fondo

Continuem explorant i tramant maneres de fer i desfer coses al voltant de la cuina de la Biblioteca del Fondo a Santa Coloma de Gramenet, dins del projecte BiblioLab Cuina Oberta, intentant que aquesta cuina sigui realment oberta i viva, convidant a la gent del barri a venir, legitimar-se i descobrir que quan ens ajuntem al voltant de l’illa de la cuina amb aliments la cosa flueix de maneres inesperades i riques i sempre acabem emportant-nos molt més que un tupper de menjar a casa.

No sempre és fàcil, no us mentirem, hi ha moltes coses de la conjuntura actual i dels nostres propis costums, resistències i bagatges que hem de treballar cada vegada i repensar juntes, però d’això es tracta aquest projecte i en això estem.

 

Ara ja acomiadant les ultimes dues sessions abans de l’estiu i el merescut descans per a tornar al setembre quan farem les últimes sessions abans del tancament final que serà a l’octubre.

En aquestes ultimes dues sessions vam fer cosetes fresques i dolços, begudes exòtiques, molt d’aprofitament vegetal amb pa i sense i fins i tot un arròs amb llet… us deixem algunes fotos que parlen per si soles i els titulars de cada àpat com a idees perquè us pugueu inspirar i aquest estiu no deixeu passar cap verdura o fruita encara que no estiguin en el seu millor moment.

 

Gaudint del gelat fet triturant fruita congelada amb suc de llimona i menta

 

Amb arròs cuit, panses i llet vegetal infusionada amb canyella i pell de llimona, va sortir un arròs amb llet express que va quedar per llepar-se’n els dits. I a més sense sucre!

 

Coques dolçes i salades aprofitant pa, verdures i amb cremes de fruites

 

Amb una barreja de cigrons i arròs cuits, ou, pa vell ratllat, carabassó i ceba vam aconseguir aquestes hamburgueses vegetals que estaven ben bones.

 

Si voleu saber-ne mes d’aquest projecte i de les properes sessions en aquest post teniu tota la info

Bon estiu desde el Fondo!