Gaspatxo tropical i magdalenes sense farina

Gaspatxo tropical i magdalenes sense farina

El passat divendres a la Cuina de les Veïnes vam tenir una colla, encara que no molt nombrosa, molt especial i trempada. Ens vam trobar amb els aliments que podeu veure a la foto de baix, que ens van servir per parlar de temporada, proximitat i de les diferents maneres de cuinar i menjar un aliment.

Va sorgir per exemple la pregunta de si es podia menjar cru el carabassó, o si hem de netejar la pell de la taronja abans de ratllar-la, i moltes qüestions molt interessants.

A casa teva afegeixen fruita al gaspatxo? I si no en tenim cogombre? Com quedarà amb carabassó? Es poden fer magdalenes sense farina de blat?

 

Amb aquestes preguntes i moltes ganes de provar coses noves ens vam posar sense dubtar a fer:

Gaspatxo tropical coronat per ous durs, fideus de carabassó i picada d’algues nori i pipes, per fer-lo vam triturar pomes amb suc de taronja, carabassó, ceba i all, una mica d’oli, vinagre, sal i pebre.

I per sobre per mes fantasia vam tallar trossets d’ou dur, fideus de carabassó i una picada de pipes de gira-sol i carabassa i algues nori torrades una mica a la paella, una barreja de sabors i textures que ens va sorprendre.

 

 

Magdalenes especiades de taronja amb base de poma. Com que al rebost teníem farina d’ametlla (ametlles triturades, bàsicament), vam pensar que amb aquestes pomes i taronges es podia fer algun dolç, afegint ous a l’equació 😉

Per endolcir-les vam posar una mica de tot, perquè, perquè no? Teníem plàtans madurs, dàtils, una mica de panela i mel. La poma la vam posar a la base de les magdalenes en quadradets que li donaven una textura molt interessant.

I el secret del sabor va ser la barreja d’espècies: gingebre, canyella, pebre i nou moscada, i la quantitat de ratlladura de taronja, un bon parell de cullerades soperes!

 

 

Aquest mes encara tenim per davant 2 sessions de la Cuina de les Veïnes (aquí podeu veure com va anar l’anterior).

Si sou del Fondo o de Santa Coloma de Gramenet o si simplement us interessa cuinar amb persones del barri, plats fets entre totes amb ingredients recuperats, aquesta activitat és per a vosaltres!

Les properes cites són:

Aquest Divendres 18 de Juny de 18h. a 20h.

Dimarts 22 de Juny de 18h. a 20h.

Inscripcions escrivint al mail: [email protected] o trucant a la Biblioteca al 934684612