![](https://cuchara.cat/wp-content/uploads/2023/11/IMG_2554-scaled-770x513.jpg)
Dissabte 28 d’octubre vam cloure el cicle Polinització Creuada (veure anteriors posts aquí, aquí i aquí) i ho vam fer envoltades de les meravelloses persones i projectes que ens heu anat acompanyant durant aquests mesos de cicle amb una fantàstica acció d’aprofitament a l’hort de La Piotxa amb una gran afluència de públic molt motivat i, com sempre, fent les coses amb el fluir de la vida.
![](https://cuchara.cat/wp-content/uploads/2023/11/IMG_2514-1024x683.jpg)
Va ser un matí preciós teixint complicitats amb gent de la contrada, celebrant els cicles de la vida i la mort. Vam fer xucrut aprofitant les mermes de l’hort i les de la parada de venda de La Piotxa, comprobant entre totes que aquesta tècnica es perfecta per a dignificar les mermes del camp.
![](https://cuchara.cat/wp-content/uploads/2023/11/IMG_2544-1024x683.jpg)
També vam estar aprenent com l’aprofitament comença al camp de la mà del Luca, que ens va ensenyar com la planta del boniato té unes fulles precioses i gustoses que ni sabíem que existien!
També vam estar gaudint amb les delicioses begudes de la Cristina La Genuïna del Garraf, que ens va acompanyar durant la jornada i es van donar felices coneixences, com les abelles (i la mel!) del Xavi i totes les amigues que ens van acompanyar. Vam marxar a casa amb els nostres pots regalimants, el cap ple d’idees i la panxa contenta.
![](https://cuchara.cat/wp-content/uploads/2023/11/WhatsApp-Image-2023-10-28-at-20.45.30-2-771x1024.jpeg)
Seguirem amb les nostres aventures al Garraf, ara que ja hi ha caldo de cultiu. Abans, però, vindrà l’hivern, i cal respectar els ritmes de la natura, com ens explica el Luca, que marquen que ara toca descansar i retirar-se per a tornar amb tota l’embranzida quan arrenqui la primavera.