Blog

  • Gaspatxo tropical i magdalenes sense farina

    El passat divendres a la Cuina de les Veïnes vam tenir una colla, encara que no molt nombrosa, molt especial i trempada. Ens vam trobar amb els aliments que podeu veure a la foto de baix, que ens van servir per parlar de temporada, proximitat i de les diferents maneres … Segueix llegint

    Cuchara
  • Seguim amb les veïnes

    Aquest mes encara tenim per davant 3 sessions de la Cuina de les Veïnes (aquí podeu veure com va anar l’anterior).

    Si sou del Fondo o de Santa Coloma de Gramenet o si simplement us interessa cuinar amb persones del barri, plats fets entre totes amb ingredients recuperats, aquesta … Segueix llegint

    Cuchara
  • Alberginies, patates i pomes

    Directe des de la Biblioteca del Fondo amb el projecte Bibliolab Cuina Oberta, us portem la crònica del que pot passar quan juntes a un grup de gent que no es coneix a una cuina amb uns quants quilos d’albergínia, patata i poma. 

    Algunes són del barri, altres no. Segueix llegint

    Cuchara
  • La Cuina de les Veïnes

    No ens cansarem de dir-ho, quan ens posem juntes a tocar el menjar, tot flueix de maneres molt orgàniques i profundes. Compartir experiències i maneres de fer al voltant de la cuina i l’aliment pot ser un viatge màgic i transformador. Des del moment que comences a fer-te preguntes, que Segueix llegint

    Cuchara
  • Gairebé com en els vells temps

    Ja té nassos que la vida actual ens faci ser nostàlgiques, com si mai haguéssim partit la pana a lo grande, com si abans maneguéssim el cotarro. Les dones de barri sempre hem fet el nostre caminet discret, al fil de les cures i apanyant-nos-les com hem pogut. Però … Segueix llegint

    Cuchara
  • Cuina casolana, de mare a fill

    Per fi hem pogut estrenar la Cuina de la Biblioteca del Fondo com cal, amb una mare i un fill que ens han compartit la seva manera de fer i cuinar, amb la participació d’un grup de joves molt especial del CRIJ Rellotge XXI, i fins i tot l’aparició … Segueix llegint

    Cuchara
  • Aprofitament a la Veneçolana

    Un cop més això sembla un acudit, però que pot passar si ens ajuntem a cuinar una familia veneçolana, una grega i una catalana? Doncs a aquest vídeo ho podeu veure, a més de cuinar i riure amb nosaltres. Ens vam ajuntar amb la Rolanda i l’Israel i sabíem que Segueix llegint

    Cuchara
  • Cuinar és un idioma

    Al Bibliolab Cuina Oberta de la Biblioteca del Fondo una de les actvitats que ens agrada fer és acostar-nos als llocs on podem topar-nos amb persones (sovint dones) amb les que tenir converses interessants. Trobem que molts d’aquests diàlegs giren entorn l’esfera de les cures, on la cuina ocupa un Segueix llegint

    Cuchara
  • La màgia dels processos: Rotllets de Cambodia

    Seguim amb el BiblioLab Cuina Oberta, explicant-vos coses xules que passen quan hibridem i compartim tradicions d’altres cultures mentre aprofitem per a teixir vincles i veure com l’alimentació, la sostenibilitat i les cures ens apropen, amb el menjar com a vehicle.

     

    Ja ho sabíem, però cada vegada més, aquest Segueix llegint

    Cuchara
  • Eeeecs!

    Quan vam començar a idear les activitats que faríem al projecte Cuina Oberta BiblioLab vam pensar en gran i ens imaginàvem grups intergeneracionals, hibridació cultural i gent tocant menjar juntes, compartint i fent coses, ocupant l’espai públic, entre altres somnis…

    En començar el projecte a finals de 2020 amb les Segueix llegint

    Cuchara